Frankrijk        Recepten van Janice







 



                  

                    Aardappel-truffelgratins         



  
Ingrediënten:

1 kilo vastkokende aardappels
125 ml slagroom
125 ml melk
1 eetlepel truffelolie
100 gr geraspte belegen kaas
1 bakje shiitake (100 gr) in plakjes
2 eidooiers
en
1 muffinvorm met 12 uitsparingen
aluminiumfolie
Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 175 o C.
Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden.
In een schenkkan slagroom met melk en eidooiers mengen. Truffelolie erdoor kloppen, zout en peper naar smaak toevoegen.
Aaardappelschijfjes in kom met roommengsel en kaas omscheppen zodat elk plakje met vocht bedekt is. Aardappels over muffinvorm verdelen. De rest van het roommengsel over de aardappels schenken.
Shiitake plakjes op elke vorm leggen. Muffinvorm in het midden van de oven in ca. 30 minuten bakken. Uit de oven nemen en laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken.
Dit bovenstaande kan je 1 dag van te voren bereiden, zodat je het onderstaande op de dag zelf nog maar hoeft op te warmen:
Oven voorverwarmen op 175 o C.  De gratins (afgedekt met aluminiumfolie) ca. 30 minuten in de oven verwarmen. Gratins uit de oven nemen en 5 minuten laten afkoelen.
Met een mesje de aardappelgratins langs de rand van de muffinvorm lossnijden. Met behulp van een lepel de gratins voorzichtig uit de muffinvorm scheppen.





Serveertip: Op een mooie schaal leggen en serveren.

Bon appétit !




         Naar boven