IndonesiŽ            Recepten van Janice 

      






 




                        Ajam Pangang   (Geroosterde kip)  

 

  



  
IngrediŽnten:

4 kippenbouten
6 eetlepels maisolie
2 teentjes knoflook
1 eetlepels bruine basterd suiker
1 kopje zoete ketjap
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sambal
Bereidingswijze: In een grote pan de olie, 1 eetlepel sambal, basterd suiker, ketjap en het citroensap verwarmen.
Voeg daarbij een uitgeperst teentje knoflook toe.
Ontvel de kippenbouten en laat deze 20 minuten garen in bovenstaand mengsel.
Verwarm de oven voor op 250 ļC.
Als de kippenbouten gaar zijn, doe je ze vervolgens over in een ovenschaal. Giet vervolgens ook de saus in de ovenschaal en doe er wat water bij.
Zet de kippenbouten nog 30 minuten in de oven (op 250 ļC).
Is de saus nog wat te dik, dan aanlengen met een beetje water.

Serveertip: Serveren met rijst en zure komkommers.


Selamat makan !



         Naar boven