Nederland           Recepten van Janice

  







 




              Beenham met koffieglazuur        



  
IngrediŽnten:

1 beenham naturel (600 gr)
25 gr boter
100 ml honing
100 ml espressokoffie of extra sterke koffie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1/2 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze: Braad de beenham in de boter licht aan en laat het met de deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes smoren.
Verwarm de honing, koffie, kaneelpoeder en de basterdsuiker tot een siroop.
Leg de beenham in een braadslee of ovenschaal. Strijk het koffieglazuur over het vlees. Verwarm de grill en zet de beenham hieronder. Zorg voor voldoende afstand zodat het vlees niet te donker wordt. Keer het vlees af en toe en bestrijk het met koffieglazuur.

Serveertip: Heerlijk met gebakken krieltjes en een lekkere salade.

Eet smakelijk !




         Naar boven