Nederland       Recepten van Janice     







 




              Chocolade-espresso mousse         



  
IngrediŽnten:

1 kleine sinaasappel
225 gr pure chocolade (voor de bakjes)
225 gr pure chocolade (voor de mousse)
3 eetlepels espresso
2 eetlepels ongezouten boter
3 eieren, gesplist
takjes verse munt (voor de decoratie)
mascarpone of dikke room (om te serveren)

Bereidingswijze: Voor de chocoladeschaaltjes (4 stuks):
225 gr pure chocolade
Knip voor elk chocoladeschaaltje van stevige folie (dubbel gevouwen) een vierkant van 15 centimeter. Druk ze een voor een om de sinaasappel, maar laat de randen en hoeken loshangen.
Haal de sinaasappel uit de vorm en druk de bodem van de bakjes plat. Breek de chocolade voor de schaaltjes  in stukjes en leg ze in een hittebestendige kom (au bain-marie) en roer tot de chocolade is gesmolten. Schep de gesmolten chocolade in de bakjes en smeer hem uit over de wanden met de bolle kant van een lepel voor een onregelmatige rand.
Zet de bakjes 30 minuten in de koelkast of tot de chocolade hard is.
Trek van de bovenkant voorzichtig de folie om de bakjes weg.

Voeg voor de mousse de espresso bij  de chocolade en laat dit smelten in een kom boven heet water (au bain-marie) tot een zachte, gebonden massa. Meng beetje bij beetje de boter erdoor. Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor.
Klop in een kom de eiwitten stijf, maar niet droog en spatel ze luchtig door het chocolade mengsel.
Laat dit tenminste 3 uur in de koelkast staan.
Schep de gekoelde mousse in de chocoladebakjes.

















Serveertip: Dit wordt zeker de topper van jouw kerstmenu !


Eet smakelijk !


         Naar boven