Frankrijk      Recepten van Janice







 




        Hazenrugfilet in rauwe ham



  
Ingrediënten:

250 gr sjalotjes
1/2 zakje verse tijm
1 sinaasappel
50 gr boter
4 eetlepels whisky
1/2 pot Old English Marmelade met whisky
4 hazenrugfiletjes (150gr)
4 plakken Jambon d'Ardenne
en
plastic folie en een lage ovenschaal

Bereidingswijze: Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden. Tijmblaadjes van de takjes rissen. Sinaasappel schoonboenen en schil raspen en uitpersen.
In een pan 25 gr boter verhitten en de sjalotjes 5 minuten zachtjes bruinbakken. De helft van de whisky erover schenken en ca. 2 minuten laten sudderen.
Tijm, sinaasappelrasp en sap toevoegen. Sjalotjes in ca. 10 minuten lichtjes gaar sudderen; vocht laten verdampen. Marmelade erdoor scheppen.
De hazenrugfiletjes uitspreiden en de smalle punten zover terug plakken, dat de filets overal even dik zijn. Rond elke filet een hamplakje wikkelen. Filet tot het gebruik in plastic folie bewaren en in de koelkast leggen.
Filet uit de folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 150 oC.
In een koekenpan de rest van de boter verhitten en de filets in 2 minuten bruinbakken. Het vlees in een ovenschaal leggen en in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
De rest van de whisky door het bakvet roeren en laten verdampen. Sjalottensaus erdoor roeren en even mee verwarmen.
De filets schuin in plakken snijden en op 4 borden leggen. De sjalottenmarmelade in het midden scheppen.

Serveertip: Peultjesmelange met notendressing.

Bon appétit !




         Naar boven