ItaliŽ                   Recepten van Janice 
                            Insalatadi di pasta con avocado          
IngrediŽnten:

75 gr fusilli (wokkel macaroni)
2 sinaasappels
1 dikke plak kaas ( 150 gr )
2 kleine avocado's
1 eetlepel citroensap
1/2 bekertje zure room ( 125 gr )
peterselie
zout en peper
4 eetlepels sinaasappelsap

Bereidingswijze: De  fusilli beetgaar koken, daarna in een vergiet onder koud water afspoelen en vervolgens af laten koelen. Ondertussen schil je de sinaasappels en haal je er mooie partjes uit, waarvan je 6 partjes bewaart voor de garnering.
De kaas in kleine blokjes snijden. Avocado's schillen, halveren en de pitten verwijderen.
Avocado's altijd in de lengte doorsnijden, een kwartslag draaien en je hebt hem altijd mooi doormidden. Een helft van de avocado in dunne partjes snijden. De rest snijd je in blokjes en wat besprenkelen met citroensap.
In een kom doe je 4 eetlepels sinaasappelsap, de zure room, zout en peper en hiervan roer je een glad sausje. Door dit sausje komt de fusilli, de kaas, blokjes avocado en de sinaasappelpartjes. Dit alles goed omscheppen.
De salade als een bergje in het midden van je bord scheppen. Daar strooi je wat peterselie op en daarna maak je het bord verder op met de partjes avocado en de sinaasappelpartjes.

Fusilli
of spirelli is de naam van een soort pasta in de vorm van een spiraal. Ook worden deze kleuren ook samen met de witte variant verkocht, onder de naam 'tricolore', de bijnaam van de Italiaanse vlag, die dezelfde kleuren heeft als de fusilli; rood, wit en groen.
Serveertip: Dit lekkere lunchgerecht smaakt prima met ciabatta.
Het gerecht is voor 2 personen !


Buon appetito !
         Naar boven