Nederland     Recepten van Janice   







 




               Kabeljauw met kruidenboter         



  
IngrediŽnten:

4 tomaten
4 moten kabeljauw (of zalm ) van elk 200 gr
vers gemalen peper
20 gr boter (voor het invetten)
1 theelepel tijm
50 gr kruidenboter
en
aluminiumfolie

Bereidingswijze: Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in en dompel ze 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snij de tomaten in kleine stukjes.
Dep de vis droog en wrijf ze aan beide kanten in met zout en peper.
Vet 4 grote stukken aluminiumfolie in met boter en leg de moten vis erop. Verdeel de tomaat over de moten, bestrooi tijm en verdeel de in plakjes gesneden kriuidenboter erover. Vouw de folie losjes om de vis en vouw uiteinden stevig dicht. Bewaar de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 ļ C.
Leg de vispakketjes op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze in ca. 12 minuten gaar worden.
Leg de pakketjes op de borden.



















Serveertip: Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Eet smakelijk !



         Naar boven