ItaliŽ                Recepten van Janice







 




                          Lintmacaronie met kruidenkwark

         



  
IngrediŽnten:

200 gr naturel en groene lintmacaroni
1,5 l kokend water met zout
750 gr verse vleestomaten
250 gr gekookte ham
3 eieren
2 dl slagroom
zout/peper
1 bosje bieslook
1 bosje peterselie
400 gr kwark
fijngehakte tuinkruiden

Bereidingswijze: De lintmacaroni in 1,5 liter kokend water met wat zout aan de kook brengen.
Af en toe roeren, 8 minuten laten koken; in een zeef storten, met koud water begieten en uit laten lekken.
De tomaten met kokend water begieten, in koud water laten schrikken, ontvellen de kroontjes wegsnijden en de tomaten in plakjes snijden.
De ham in blokjes snijden, de eieren met de slagroom loskloppen met zout en peper.
Het bosje peterselie en bieslook afspoelen, droogdeppen en fijnsnijden.
Een vlakke ovenschaal met boter inwrijven, een laag tomatenplakjes erin leggen met zout, peper, bieslook en peterselie bestrooien, de lintmacaroni, de rest van de tomaten en de hamblokjes erop leggen, de kruiden erover strooien en het eiermengsel erover verdelen.
De schaal op het rooster zetten van een voorverwarmde oven zetten. Dit duurt 40 minuten in een oven van 200 oC.

De fijngehakte tuinkruiden vermengen met de kwark, 10 minuten voor het einde van de baktijd deze kwark verdelen over het gerecht.

Serveertip: Serveer deze lintmacaroni met een heerlijke focaccia (een Italiaans plat brood) met knoflook en rozemarijn.
Delizioso !!
Focaccia

Buon appetito !



         Naar boven