Singapore      Recepten van Janice







 




                      Mihoen met kip en garnalen         



  
Ingrediënten:

250g mihoen
2 el zonnebloemolie
1 ui
3 tl sambal
250g kipfilet
100g ham
100g champignons
1 grote prei
2 eieren
peterselie
garnalen (om het heel lekker te maken)
1 pakje mix voor mihoen

Bereidingswijze: Laat de mix in 20 minuten wellen in 1/2 dl heet water.
Meng de marinade-mix met 2 eetlepels olie, leg hierin de in kleine stukjes gesneden kip en laat dit alles 30 minuten marineren.
Zet dan een grote pan op het vuur met 2 liter water, doe de mihoen erin en trek de slierten met 2 vorken uit elkaar.
Zodra het water kookt, giet dan de mihoen af en spoel met koud water af in een vergiet. Laat het goed uitlekken.
Pak je wok en verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin een uitje in ongeveer 1 minuut.
Ondertussen begin je met het fijne snijwerk: de champignons in plakjes, de prei in dunne ringetjes en de ham in dunne reepjes.
Als je dit belangrijke voorwerk hebt gedaan, voeg je de kip en de ham bij de uitjes in de wok. Flink roerbakken tot de kip goudbruin is.
Meng daarna de gewelde groentemix, de plakjes champignons en de prei erdoor en roerbak dit even mee.
Schep de gekookte mihoen er doorheen (en eventueel de heerlijke garnalen) en roerbak dit alles 4 minuten tot de mihoen opgewarmd is.

Serveertip: Serveren met reepjes omelet en wat peterselie.

Dit recept kost wel wat tijd, maar het loont dan ook duidelijk de moeite en bij je vrienden kan je niet meer stuk.
Selamat Makan !




         Naar boven