Griekse recepten van Janice


 






 



Omeleta me krimidi  (Omelet met ui)

IngrediŽnten:

 
 3 vleestomaten
2 uien
3 takjes peterselie

8 eieren

4 eetlepels melk

zout en vers gemalen peper
4 eetlepels klein gesneden bieslook
   
Bereidingswijze:











 



Tomaten wassen, halveren en de pitjes verwijderen. Tomaten fijn snijden en in een zeef laten uitlekken.
Uien pellen en snipperen. Eieren loskloppen met melk, zout en veel peper. In een koekenpan de helft van de olie verhitten, de ui ca. 5 minuutjes zachtjes fruiten.
De tomaat op halfhoog vuur 3 minuten meebakken, bestrooien met zout en peper. De rest van de olie in de pan doen, eiermengsel en de bieslook in de pan schenken en met een houten lepel goed door de groenten roeren.
Stoppen met roeren als het ei gaat stollen. Omelet met de deksel op de pan op een laag vuur gaar en smeuÔg bakken.
Bestrooien met peterselie.
   

Serveertip: Heerlijk met geroosterd brood en een frisse salade! 

Kali orexi !


Naar Receptenoverzicht