Griekse recepten van Janice 







 




Paddestoelensalade

Ingrediënten:

 
500 gr champignons
2 tomaten
125 ml crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepes fijngehakte peterselie
snufje zout
vers gemalen peper
ouzo
    
Bereidingswijze: Borstel de champignons schoon. Snijd het lelijke deel van het steeltje.
Snijd de ontvelde tomaten in piepkleine blokjes.

Maak de saus voor de salade: roer de creme fraiche, mayonaise, de  tomatenketchup, blokjes tomaat door elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper en een scheutje ouzo.

Breng 1 liter water aan de kook. Kook de hele champignons ongeveer 4 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen.
Schep de champignons in een kom en roer de saus erdoor.

Serveertip: Eet deze salade met toast of op een heerlijk stokbroodje.
Borrelhapje 4 - 6 personen.


Kali orexi !