Nederland        Recepten van Janice 
                                   Paddestoelentaartje met peterseliesaus           
IngrediŽnten:

4 plakjes roomboter bladerdeeg
300 gr gemengde paddestoelen
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
7 eidooiers
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels bloem
250 ml slagroom
1 zakje verse peterselie
Ĺ pot gevogeltefond
4 taartvormpjes (12 cm)
peper em zout

Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 200 oC.
Plakjes deeg op aanrechtblad uitspreiden en laten ontdooien.
Paddestoelen schoonborstelen en in plakjes snijden. Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnijden. Taartvormpjes licht met olie invetten, deegplakjes iets uitrollen en in de vormpjes leggen, net over de rand heen. Deegvormpjes enkele malen met vork inprikken en dun met een losgeklopte eidooier bestrijken.

In koekenpan 3 eetlepels olijfolie verhitten en sjalotje met 1 teentje knoflook 30 seconden fruiten. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur meebakken. Op smaak brengen met peper en zout. Paddestoelen in zeef uit laten lekken en vocht opvangen.
Rest van eidooiers met paddestoelenvocht losroeren. Bloem in 125 ml slagroom loskloppen. Paddestoelen over taartvormpjes verdelen en het roommengsel erop schenken.
Taartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaarbakken.
Steeltjes van peterselie plukken en grof hakken, in een kom overgieten met kokend water en in zeef met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

In een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie de gehakte peterselie-steeltjes met 1 teentje knoflook gedurende 1 minuut zachtjes bakken. Gevogeltefond erbij schenken en op hoog vuur tot een derde inkoken.  Rest van de slagroom erdoor roeren en saus nog 3 minuten laten inkoken.
Peterselieblad droogdeppen, fijnhakken en door de roomsaus doen. Taartjes voorzichtig uit de vormpjes nemen en 1 minuut op rooster laten uitdampen.
Peterseliesaus met een garde schuimig kloppen en rondom de taartjes schenken.
Taartjes met peterselie bestrooien.

Serveertip:


Eet smakelijk !         Naar boven