Frankrijk      Recepten van Janice      







 




       Peren in rode wijnsiroop


  
Ingrediënten:

4 rijpe handperen
0,5 liter rode wijn
50 gr suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
2 eetlepels bessengelei of bosvruchtenjam
1 liter vanilleroomijs
ijswafeltjes (of andere garnering)
kaneelpoeder

Bereidingswijze: Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten. Verwarm de rode wijn met suiker, het kaneelstokje en kruidnagels. Laat de peren hierin zachtjes tegen de kook aan pocheren, afhankelijk van de grootte van de peren in 10-15 minuten.
Schep ze uit de pan en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.

Kook het rode wijnvocht in tot een siroop en roer de bessengelei erdoor.

Serveer de peren op een bord met de warme rode wijnsiroop erover, bolletje ijs ernaast, gegarneerd met ijswafeltjes en kaneelpoeder.

Serveertip: Nagerecht.


Bon appétit !



         Naar boven