IndonesiŽ        Recepten van Janice







 




                                  Perkedel Bali    (Balinese gehaktkoekjes)        



  
IngrediŽnten:

350 gr rundergehakt
1 zakje boemboe bami groenten
1/2 theelepel gemberpoeder (djahe)
1/2 theelepel  laos (eetlust opwekkend)
2 eetlepel kokos (klapper)
1 theelepel sambal
1 ei
2 eetlepel maÔzena
4 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze: Doe de bami-groenten in 1 dl kokend water en laat dit 10 minuten wellen. Vervolgens goed uit laten lekken en de groenten wat fijn hakken.

Daarna pak je een mengkom uit het wel bekende keukenkastje en doe je daar de volgende ingrediŽnten in: bami-groenten met de sambal, gemberpoeder, laos, kokos, zout en het gehakt.

Als je dit alles hebt gedaan, klop je een eitje met 1 eetlepel koud water. Dat doe je ook in een mengkom. En zoals het woord het al zegt: flink mengen maar!

Vorm van het gehakt 4 flinke ballen en druk die plat tot koekjes van 1 cm dik. Wentel deze koekjes door de maÔzena en bak ze in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar.








Djahe
is de Indonesische benaming voor gemalen gemberwortel.



Laos (Alpinia galanga) is een plant, verwant aan gember. Laoswortel wordt in IndonesiŽ gezien als een pepmiddel.
Serveertip: Serveren bij nasi, met een likje satťsaus of kerriesaus. Dit is een recept dat je kunt gebruiken bij een uitgebreide rijsttafel, maar ook bij zelfgemaakte nasi.
Dit recept is voor 8-12 koekjes



Selamat makan !



         Naar boven