ItaliŽ                Recepten van Janice







 




                 Lamskoteletten met pesto       



  
IngrediŽnten:

12 lamskoteletten
3 eetlepels pesto
voor de salsa:
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels balsamico-azijn
1 eetlepel honing
1 theelepel Dijon- of grove mosterd
225 gr gehalveerde cherrytomaatjes
1 kleine fijngehakte rode ui
zout en zwarte peper
2 eetlepels verse basilicum plus extra blaadjes om te garneren.

Bereidingswijze: Verwarm de grillpan voor op een middelhoog vuur. Schik de koteletten in de pan en bestrijk ze met de helft van de pesto. Gril ze 4-5 minuten, draai de koteletten dan om en bestrijk ze met de resterende pesto, gril ze nog eens 4-5 minuten tot ze gaar zijn.

Maak intussen de salsa.
Meng de olie, azijn, honing en mosterd in een kom. Voeg de tomaten en de ui toe en meng ze tot ze met de dressing zijn bedekt. Breng op smaak met zout en peper en voeg basilicum toe.

Serveer de koteletten met de salsa en garneer met basilicum.

Serveertip: Serveer dit gerecht met nieuwe aardappelen en groene salade.

Buon appetito !



         Naar boven