Een dagje naar Kalamata

Petalidi (Pelopónnisos)         

Petalidi (ΠΕΤΑΛΙΔΙ) ligt ten zuidwesten van Kalamata, aan de oostkust van de "eerste (westelijke) vinger" van de Pelopónnisos, aan de Golf van Messinia.
Vanaf het vliegveld van Kalamata, 9 km ten westen van Kalamata, langs de weg naar Messini, is het maar 20 km en ben je er dus met de (huur)auto in een klein kwartiertje.

Sunrise Village Beach  

In september 2003 verbleven wij samen met onze vrienden Alain en Heidi een weekje in het luxe Sunrise Village Beach Hotel in Petalidi.
Het was voor ons een "verwenweekje", dus het werd veel lezen, af en toe wat zwemmen en..... vaak luieren.

Dit hotel ligt aan de weg van Kalamata naar Koroni, even buiten het dorp Petalidi. Het ligt prachtig aan zee en heeft zelfs enkele eigen zandstranden. De entree met de grote lounge is indrukwekkend en van hier heb je een mooi uitzicht op het zwembad. De bungalows liggen verspreid over het grote terrein in een mooi aangelegde tuin.

Petalidi Entree         Peytalidi zwembad

     Petalidi appartement             
Het grote zwembad met een poolbar, waar we 's middags vaak lunchten: souvlaki en bier, of iets gezonders: pizza, sandwich of toast en cola.

Vanaf het zwembad kan je het strand bereiken via een weggetje en daarna via een trap naar beneden. De parasols en de ligbedden zijn gratis voor de hotelgasten. In deze eerste baai is het prima snorkelen. Maar ook gewoon luieren of lezen behoorden meestal tot onze dagelijkse bezigheden.

Petalidi poolbar      Petalidi Snorkelbaai       Petalidi strand
Even verderop is er nog een baai, met een strandtentje met verhoogd terras.

Vanaf de hoger gelegen taverna heb je een prachtig uitzicht op het hotelcomplex.

          

In de grote bar was ook een aparte kinderspeelplaats in de vorm van een kasteel. Als er achter de bar geen bediening was, konden wij de ober meestal in deze ruimte vinden. Hij zat dan rustig tv te kijken!
Er waren nog maar weinig gasten zo laat in het seizoen, maar hij hoorde achter de bar, vonden wij. (Streng....? Nou ja, we hadden gewoon zin in een lekker drankje)

Petalidi kinderspeelplaats     Petalidi Sunrise bar      Petalidi Sunrise trap AHRJ

's Avonds uit eten in het hotel of in Petalidi? Het werd vaak het hotel, want naar Petalidi was het toch nog een eind lopen.
En hier stond het eten toch al voor ons klaar in het restaurant, want het was een HP-verblijf. En wat doe je dan als rechtgeaarde Nederlander.......?

De kustweg naar Petalidi is geen veilige weg voor voetgangers, want er is weinig ruimte langs de berm, waardoor het verkeer je rakelings voorbij raast en bovendien is er weinig verlichting.

Even voorbij de (nog steeds gesloten) Eros Beach camping, kan je gelukkig via een rustig zijstraatje naar het kleine pleintje lopen, waar enkele restaurantjes zijn. Het restaurantje lag vlak aan zee en was erg romantisch en gezellig en bovendien was het eten er prima. (Wordt het  'kotopoulo' of 'koto' ?, vraagt Heidi zich af, of ze nou kip of een haantje zou krijgen)

Petalidi Sunrise restaurant        Petalidi taverne in het dorp       Petalidi Sunrise restaurant

Een dagje winkelen in Kalamata, de hoofdstad van Messinia met zijn vele winkels, was voor ons ook een leuk uitstapje, al waren wij er al eerder geweest, toen wij op camping Chani woonden. (zie Kalamata)
Naar Kalamata
  
Naar Peloponnisos