Petrochori  (Pelopónnisos)         

Vanaf Kalamata Airport is het  (richting zuidwesten) naar Petrochori 60 km, dus maar een uurtje rijden.
Bij de kust gaat de weg linksaf  naar Pylos (zie Pylos) en rechtsaf (naar het noorden, richting Filiatra) naar Petrochori, eerst nog langs het dorpje Giálova.
Bij Korifassi, dichtbij Romanós neem je de kruising naar links en is het nog enkele kilometers door de olijfboomgaarden rijden, naar het gehucht Petrochori.
Het heeft een kafeneion, waar af en toe eens een zeer bejaarde bewoner zit. Verder heeft dit dorpje niets te bieden, maar wel eern mooie kustlijn.

           

Hotel Navarone

Een fraai gelegen hotel, met een hoofdgebouw en enkele in bungalowstijl gebouwde bijgebouwen.( In juli 1996 voor 3 weken dit hotel geboekt). Het uitzicht vanaf het zwembad is adembenemend mooi en de (Australische) Griekse eigenaar is hartelijk en bijzonder vriendelijk.
Het ligt wel afgelegen, maar vlakbij is er een mooie baai met een strandje. Hier vind je twee tavernes, waar de tijd heeft stilgestaan. (De prijzen kennelijk ook!)
Even verderop liggen hele mooie zandstranden: de prachtige Voidokilia baai en Paralia Divari (Golden Beach) bij het plaatsje Giálova.

Hotel Navarone           

                                   

Dit plekje kozen wij uit voor ons 12 1/2 jarig  huwelijksfeest, samen met familie en vrienden, die uit Nederland overgekomen waren in de laatste week van onze vakantie.
Ioannis (John), Lambros, Leon en dochter Jotta (Penny) van de eigenaar Konstantellos en de ober Andreas hadden ons feest prima georganiseerd op ons uitverkoren plekje bij het zwembad.

      

                

Onze geliefde bezigheden: siësta houden, muntjes duiken of een balspelletje in het zwembad.

               

De tactische bespreking van Diana met Gerard ter voorbereiding van haar tenniswedstrijd gaf weinig resultaten.
Tijdens de wedstrijd bleek, dat de puntentelling niet door de scheidsrechter, maar door de tegenstander (Bep) werd bijgehouden. En dat liep natuurlijk niet goed af......., voor Diana!

     
 
SKO praatjes bij de bar onder het toeziend oog van Lambros en Leon.

                 

Gialova

Golden Beach (Paralia Divari) ligt bij het kleine gehucht Gialova en heeft een prachtig zandstrand. Ten noordenwesten ligt de lagune van Gialova: in deze biotoop leven diverse vogelsoorten, zeeschildpadden en Afrikaanse kameleons. (de enige plek in Europa waar deze soort nog voorkomt) Het kleine plaatsje, midden in de natuur, heeft enkele gezellige tavernes en een paar winkels.

        

                                          

Lekker eten bij de Zuid-Afrikaan met enkele tafels aan de overkant van de straat of bij de pizzeria op de hoek van dezelfde straat.
                            

                      

         

Net even buiten het dorpje ligt Navarino Beach Camping, pal aan zee met een vrij aangenaam strand, met een kruidenierswinkel en een restaurant.

Costa Navarino

Dit gebied tussen Pylos en Romanos is inmiddels aardig volgebouwd en  heet Costa Navarino. 
Aan de prachtige kustlijn van Navarino is in 2010 het indrukwekkende The Westin Resort geopend, onderdeel van de bekende Starwood hotelketen. Tegen "zeer aanzienlijke" bedragen kan je hier je vakantie houden.
Hier kunt u genieten van  twee 18-holes golfbanen -The Dunes Course-, een zeer uitgebreid wellness centrum, comfortabele kamers, diverse restaurants van hoogstaande kwaliteit. Ook The Romanos Luxury Collection Resort behoort tot deze hotelketen van de initiatiefnemer Captain Vassilis Constantakopoulos van Costamare Shipping Co.


Voidokilia

Voidokília baai (betekent: de koeienmaag) is via smalle landweggetjes te bereiken en  ligt vlakbij hotel Navarone.
Een prachtig zandstrand met wat lage duinen, een waar paradijsje. Er zijn geen voorzieningen, zelfs geen strandtentje.
Het is een geliefde plek voor campers.
Als je het halfronde strand volgt, kom je uit bij Kaap Korifásinon, de rots waar de resten van het Frankische Paleókastro liggen. Op de noordelijke helling van de Kaap, na een moeilijk begaanbaar pad naar beneden, ligt de ingang van de Nestorgrot.

 
                        

Nagenieten??
Mijn dochter Miranda en mijn vrouw Janice doen dat in ieder geval van de zon!
 
Naar Peloponnisos