ItaliŽ             Recepten van Janice







 




                        Gedroogde Prosciutto-rolletjes         



  
IngrediŽnten:

16 dunne plakken prosciutto (parmaham )
16 stukken netmeloen
16 stukken romige blauwe kaas
16 ontpitte pruimen
en
cocktailprikkers

Bereidingswijze: Snijd de prosciutto in de lengte door.

Omwikkel de meloen met prosciutto en zet het rolletje vast met een prikkertje.

Rol de blauwe kaas en de pruimen in de andere helft van de prosciutto.

Tip:
Doe walnoten bij de blauwe kaas of vervang de meloen door verse vijgen.





Parmaham
(of Prosciutto di Parma in het Italiaans) is een beschermde, op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma.


Netmeloenen
zijn meloenen met een kurkachtig lichtbruin of wit netwerk op de schil.  De galiameloen is van dit type, heeft smaragdgroen vruchtvlees en komt oorspronkelijk uit IsraŽl.
Serveertip: Heerlijk als borrelhapje !

Buon appetito !



         Naar boven