Pylos (Pelopónnisos)         

Pylos is een rustig stadje met een natuurlijke haven, in de baai van Navarino, die aan de zeezijde wordt afgeschermd door het rotsachtige eilandje Sfaktíria. (Sphacteria of  Sphagia)

In deze baai heeft de beroemde Slag van Navarino plaatsgevonden: Engelse, Franse en Russische schepen versloegen in 1827 een overmachtige Turks/Egyptische vloot van Ibraham Pasja. Na deze zeeslag was de nederlaag van de Turken definitief en de onafhankelijkheid van Griekenland officieel.
 
   
Bij binnenkomst vanaf de hoger gelegen weg, is het uitzicht van Pylos met zijn schilderachtig haventje en witte huisjes adembenemend mooi.

Op het mooie stadsplein aan de haven, Plateia Tríon Navárhon, (het plein van de drie admiraals) waar de standbeelden staan van de admiraals De Rigny, Von Heyden en Codrington tussen palmbomen en twee kanonnen, vind je enkele terrasjes onder een hele grote plataan. Rondom het plein zijn vele restaurantjes, een galerij van winkels en enkele bankgebouwen.  

       

                      

Wat is er fijner dan onder het genot van een kopje koffie en een (Nederlands) krantje onder die grote plataan 's morgens te genieten van wat er allemaal op en rond dit plein gebeurt ?

Pylos parking bij de haven                    

Op het havenplein Plateia Nestoros vind je het politiebureau en het restaurant "Ta Adélfia", met een terras direct aan de haven.

Boven het stadje Pylos ligt het nagenoeg intact gebleven Turks fort Néo Kastro, dat door de Fransen is gebouwd op de ruines van een Venetiaanse vesting.
In het midden de mooie Metamorfosiskerk en in het fort vind je ook een museum, met gravures uit de slag van Navarino.

    

  

     Sfaktíria

De Baai van Navaríno word door het eiland Sfaktiría afgeschermd van de zee, waar de graven liggen van de gesneuvelde filhellenen en waar men de wrakstukken van de schepen kan zien.              
  

Methoni

Helemaal in het zuidwesten van Messinia ligt Methoni, dat door het Venetiaanse fort bekend is en de Bourdzi-toren, het kruitmagazijn van de Turken. Vanaf de middeleeuwen werd Methoni bekend door haar strategische ligging en werd eerst door de Byzantijnen bezet, daarna door de Venetianen en later door de Turken.
Het heeft een aangenaam strand, met een langzaam aflopende zeebodem, aan een mooie brede baai.

                        

                                      

                          
Naar Peloponnisos