Suriname         Recepten van Janice







 




         Surinaams Gehakt         



  
IngrediŽnten:

1 pond gehakt
2 uien
2 tomaten
2 teentjes knoflook
zout en peper
1 theelepel koriander
1 theelepel laos
1/2 theelepel gemberpoeder
1 eetl tomatenpuree
3 eetlepel  zoete ketjap
1 kopje water
1 takje peterselie


Bereidingswijze: Op een laag vuurtje het gehakt rul bakken zonder vet. Voeg daarbij de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze bij het gehakt.

Zorg er als roerende voor dat de uitjes mooi Surinaams bruin worden.
Voeg dan de koriander, laos, gemberpoeder, tomatenpuree, ketjap en een kopje water toe aan het gehakt en laat dit alles afgedekt, 5 minuten sudderen.

Breng het op smaak met fijn geknipte peterselie en wat zout en peper.







Laos
is een plant, verwant aan gember. Het wordt ook wel eens Thaise gember of galanga genoemd.




Serveertip: Serveren met rijst, atjar tjampoer of gebakken banaan.
Succes verzekerd!


Njang swietie !



         Naar boven