Griekse recepten van Janice

 




Tirakia   (Kaaspasteitje met komkommerdip)










IngrediŽnten:

5 plakjes roomboter bladerdeeg
60 gr feta
30 gr geraspte kaas
1 ei
1 eetlepel fijngehakte peterselie
peper, zout
1 middelgrote komkommer
2-3 teentjes knoflook
1 bekertje Griekse yoghurt
paprikapoeder
Bereidingswijze: Schil de komkommer en rasp deze fijn. Doe de komkommer vervolgens in een zeef. Bestrooi deze met wat zout en laat ze goed uitlekken.
Pel ondertussen de knoflook en hak ze fijn.
Schep de komkommer, de yoghurt en de knoflook goed door elkaar. Breng dit mengsel op smaak met wat zout en paprikapoeder.(= tzatziki)

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Terwijl dat gebeurt kan je de feta boven een kom verkruimelen. Voeg daarna de geraspte  kaas, het ei en de peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en breng dit tevens op smaak met wat peper.

Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren.
Verwarm de oven voor op 200 ļC. Verdeel het kaasmengsel over de bladerdeegvierkantjes en vouw ze schuin dubbel. Plak de randen goed vast met wat water. Je kunt de tirakia nog wat bestrijken met wat eigeel.

Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.





Serveertip:





Serveren met tzatziki en een ijskoude Retsina en "yamassen" maar!





Kali orexi !