Nederland      Recepten van Janice







 




                               Tongrolletjes met peterselie-roomsaus        



  
IngrediŽnten:

50 gr verse spinazie
8 tongfilets
zout en vers gemalen peper
25 gr boter
1 1/2 dl witte wijn
100 gr verse roomkaas (Mon Chou)
1/4 liter slagroom
3 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze: Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Zoek mooie grote blaadjes uit en snijd de rest in kleine stukjes.

Was de tongfilets en leg ze naast elkaar neer.
Leg 3 blaadjes spinazie op elkaar en leg ze op het smalste deel van de tongfilets. Rol de filets op en steek de rolletjes met een cocktailprikker vast. Bestrooi ze met zout en peper.

Besmeer de bodem van een pan met dik boter en zet de tongrolletjes er rechtop in en schenk er wat
wijn erbij. Breng het mengsel met de deksel op de pan aan de kook en laat de tongrolletjes ca. 6 minuten gaar worden. Neem de tongrolletjes uit de pan en houd ze warm.

Kook op een hoog vuur de wijn tot op de helft in. Snijd de verse roomkaas in kleine stukjes en roer ze door de wijn. Schenk de slagroom erbij en laat ze saus op hoog vuur iets inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer de peterselie en de in stukjes gesneden spinazie erdoor.














Serveertip: Verdeel de saus over de borden en zet de tongrolletjes erin.

Eet smakelijk !



         Naar boven