Nederland        Recepten van Janice







 




                                Visterrine van zalm en saffraan         



  
IngrediŽnten:

100 gr gerookte zalm
2 dl koksroom
3 blaadjes gelatine
1 dl witte wijn
1 sjalotje
15 gr visbouillonpoeder
1 takje dille
2 draadjes saffraan
1/2 dl Pernod
1/2 dl olijfolie
10 gr peterselie

Bereidingswijze: Snipper het sjalotje, de dille en de peterselie fijn. Week de gelatine in koud water.
Doe de olijfolie in een pannetje en verwarm dit.

Fruit het mengsel van sjalotje, dille en peterselie in de olijfolie glazig aan. Blus dit af met Pernod en de witte wijn.

Voeg de koksroom en de visbouillonpoeder toe.

Laat dit geheel even inkoken en de "compositie" is ontstaan.
Voeg de saffraandraadjes toe en haal de compositie van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los dit op in de compositie. Laat dit afkoelen op ijswater.

Doe de zalm in de keukenmachine en pureer de zalm fijn. Doe de compositie bij de zalm en roer dit met een spatel door elkaar. Stort dit in een  bewaterde schaal of vorm en zet deze een paar uur in de koelkast.

Verwarm de borden, leg hierop een plakje visterrine en drapeer de saus er omheen.








Saffraan is een specerij die gewonnen wordt uit de saffraankrokus (Crocus sativus). De arbeidsintensieve teelt maakt de saffraan tot de kostbaarste specerij:
het rode goud.





Serveertip: Dit is een voorgerecht !

Eet smakelijk !



         Naar boven