Nederland     Recepten van Janice      







 



                            Witlofbootjes met gerookte zalm         



  
IngrediŽnten:

1 ei
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel kappertjes
zout en vers gemalen peper
12 blaadjes witlof
100 gr gerookte zalm
1 takje peterselie

Bereidingswijze: Ei in ca. 10 minuten hard koken.
Intussen de olie, citroensap en kappertjes door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Blaadjes witlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Plakjes zalm in 12 porties verdelen en in blaadjes witlof leggen. De vinaigrette over de witlof sprenkelen. De peterselie in kopje fijn knijpen.

Ei onder koud stromend water afspoelen, pellen en fijn hakken. Mengen met peterselie.

Het ei-peterseliemengsel over de witlofbootjes verdelen.
Witlofbootjes rangschikken op een platte schaal.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.





Serveertip:


Eet smakelijk !



         Naar boven