Ingrediënten:![]() |
1 ei 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 1/2 eetlepel kappertjes zout en vers gemalen peper 12 blaadjes witlof 100 gr gerookte zalm 1 takje peterselie |
![]() |
Bereidingswijze: | Ei in ca. 10 minuten hard koken. Intussen de olie, citroensap en kappertjes door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Blaadjes witlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Plakjes zalm in 12 porties verdelen en in blaadjes witlof leggen. De vinaigrette over de witlof sprenkelen. De peterselie in kopje fijn knijpen. Ei onder koud stromend water afspoelen, pellen en fijn hakken. Mengen met peterselie. Het ei-peterseliemengsel over de witlofbootjes verdelen. Witlofbootjes rangschikken op een platte schaal. Tot gebruik in de koelkast bewaren. |
|
Serveertip: | ||
Eet smakelijk ! |