Nederland        Recepten van Janice       







 




                      Zalmhapjes en kappertjes         



  
IngrediŽnten:

2 vellen bladerdeeg
100 gr ricotta (kaas)
1 1/2 eetlepel heet water
1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
1 1/2 theelepel mierikswortel-room
3 plakken gerookte zalm
1 eetlepel uitgelekte kappertjes
3 takjes dille

Bereidingswijze: Verwarm de oven op 240oC.  Snijd uit het deeg rondjes van 5,5 cm. (je hebt 4 rondjes per vel nodig) Leg deze rondjes op een licht ingevette bakplaat.

Bak ze in ca. 8 minuten in de oven of tot ze bruin kleuren en laat ze afkoelen. Snijd de rondjes horizontaal in de helft door.

Vermeng in een kom de ricotta met heet water. Roer de bieslook en de room erdoor. Verdeel het ricottamengsel vlak voor het opdienen over de deegrondjes.
Garneer dit met zalm, kappertjes en takjes dille.









Ricotta is een sneeuwwitte zachte en frisse Italiaanse kaas met een milde en zacht zoete smaak.
Serveertip: Dit is heerlijk als een borrelhapje (16 stuks)


Eet smakelijk !


         Naar boven