Nederland     Recepten van Janice   







 




              Zeeduivel met hazelnoten         



  
IngrediŽnten:

4 zeeduiveltjes (ongeveer 150 gr elk)
2 kleine sinaasappels
1 kleine venkelknol, in dunne plakken gesneden
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels verse bieslook, gesnipperd
50 gr fijngehakte hazelnoten (in keukenmachine)
50 gr vers bruin broodkruim
zout en peper uit de molen

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 oC.
Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn en pers deze sinaasappel. Snij een plak van de boven- en onderkant van de andere sinaasappel, schil hem en snijd het wit en de velletjes weg. Snijd de partjes los en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Schik de plakken venkel en de sinaasappelblokjes in een licht ingevette ondiepe schaal en plaats de vis er boven op.
Besprenkel het geheel met sinaasappelsap en voeg zout en peper toe.

Vermeng de bieslook met de geraspte sinaasappelschil, de fijngehakte hazelnoten, het broodkruim en de olijfolie; voeg voldoende zout en peper toe en roer tot er een gelijkmatige massa ontstaat.

Bak de vis in 35-40 ninuten in de oven totdat de vis gaar is en de bovenlaag goudbruin is. 









Serveertip:


Eet smakelijk !



         Naar boven