IndonesiŽ          Recepten van Janice







 




Zoetzure kip     



  
IngrediŽnten:

400 gr kipfilet
1 ui
1 potje atjar tjampoer
4 eetlepel maisolie
voor de marinade:
1 teentje knoflook
1 theelepel bruine suiker
1 scheutje citroensap
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels zoete ketjap

Bereidingswijze: Maak de marinade van een teentje uitgeperste knoflook, bruine suiker, citroensap, gemberpoeder, paprikapoeder en  3 eetlepels zoete ketjap.

Leg hierin de klein gesneden kipfilet en laat dit een middagje marineren.
Snipper een ui en doe vervolgens de olie in een pan en voeg hierbij ui, kipfilet en marinade toe.

Even laten bruinen, en voeg dan het vocht van een potje atjar tjampoer erbij en laat dit alles garen in ongeveer 20 minuten.
Als laatste voeg je 3 eetlepels atjar tjampoer toe.






Een atjar is een zuur (bij)gerecht van de Indonesische en Indische keuken.
Zijn er meerdere groenten gebruikt, dan spreekt men van atjar tjampoer (acar campur; dit betekent "gemengd zuur").
Serveertip: Heerlijk bij Pandan rijst en zure komkommers.

Selamat makan !


         Naar boven